Az új Versatile RSM 161 kombájn európai PREMIER-jét tartottuk március első hetében a hazai és szlovákiai gazdálkodók számára. A konvencionális gabonabetakarító-gépek területén a Versatile a merőben új konstrukcióban első lépésként a ferdefelhordót fejlesztette, megszüntette a korábbi behúzó hengeres megoldást és áttért a teljesen behordó láncos konstrukcióra. Azonban az új ferdefelhordó négy behordó lánccal és három sorban elhelyezett behordó léccel rendelkezik, a hátsó, cséplődob előtti eleme egy úgynevezett „gyorsító terelődob”, mely feladata a terményáram felgyorsítása és egyenletes adagolása a cséplődob számára. Ezzel a konstrukcióval elérhető a cséplőmű optimális kiszolgálása, mely lényeges feltétel, a legjobb minőségű csépléssel szemben.

A fejlesztés további legfontosabb eleme a TETRA Processor cséplőmű megalkotása volt, mely az RSM 161 szíve! A Tetra Processor egy különleges berendezés, mely lehetővé teszi a két fő-dobkosár együttes állítását. A kosárhézag a kabinból elektrohidraulikusan mindenkor elől és hátul egymástól függetlenül állítható. Ehhez kapcsolódóan összesen nyolc előzetes beállítás a fedélzeti számítógépben tárolt, de a kezelő számára lehetőség van tároló helyek kialakítására, saját beállítási paraméterekhez (belefoglalva a fordulatszámok, rosta és szelelő beállítást).

A három cséplődob 3,3 m2-es együttes cséplőfelülete, valamint a 6,1 m2-es szalmarázó felülete (mindösszesen 9,4 m2) optimális magleválasztást, kíméletes szalmakezelést garantál még a legnehezebb betakarítási körülmények között is. A három dobos Tetra Processor cséplőmű egy egyedülálló 800 mm átmérőjű 10 verőléces cséplődobbal, ezt követően egy 320 mm átmérőjű továbbító dobbal, egy 750 mm átmérőjű leválasztó dobbal rendelkezik. Ezen feltételeknek és az 1650 mm-es csatornaszélességnek köszönhetően az RSM 161, 45 t/ó teljesítményre képes.

Versatile RSM161 - terményáram

Az ábrán látható, hogy a termény a ferdefelhordó kilépő nyílásában elhelyezett gyorsító terelődob 1. a cséplőcsatorna optimális feltöltéséért felel, a 2. művelet a 800 mm-es cséplődobbal a cséplés megindítása elvégzése, 3. művelettel a 320 mm-es továbbító leválasztó dob mely módosítja az anyagáram irányát és növeli a leválasztás hatékonyságát, a 4. műveletben a 750 mm-es leválasztó dob tovább növeli a cséplési teljesítményt, az 5. műveletben a terelődob feladata a termény lazítása továbbítása a bordásasztalra a hatékony tisztítási művelet előkészítése. Tovább növeli a cséplés minőségét és a teljesítményt a szeparált utócséplő berendezés, 6. lépés a cséplésben, mely beiktatásával nem terheljük a fő cséplőművet. A 7. továbbító csiga teríti szét az utócsépelt terményt a bordásasztal teljes szélességében.

Mit garantál a felhasználó számára a TETRA processzor cséplő orgánum?

  • 20% többlet teljesítményt, mint versenytársai (45t/óra)
  • 0,5 % alatti törtszem arányt
  • Kisebb szemveszteséget, tisztább terményt
  • 20 %-kal alacsonyabb önköltséget

ÍGY MÁR KIFIZETŐDIK

Versatile Finance 3 éves kamatmentes lízing.
EXTRA a 10%-os önrésszel induló nettó alapú lízingfinanszírozás!
 

VERSATILE KOMBÁJN KÍNÁLAT:

Vector 420 E (220 LE) → 32.250.000 Ft + ÁFA
Acros 580 E (325LE) → 41.000.000 Ft + ÁFA
RSM 161 E (380LE) → 56.000.000 Ft + ÁFA
Torum 760 (500LE) → 66.900.000 Ft + ÁFA

Árfolyam: 312 Ft/Eur