A Stratos könnyű kultivátor, vagy mulcs magágykészítő? Igazán nem is lehet ezt a gépet egyértelmű jellemzővel leírni, mely a fő alkalmazástechnikai potenciált illeti, mivel a gép több alkalmazásban is profi minőségben tud teljesíteni.
Melyek ezekek a fő alkalmazási lehetőségek:

  • Sekély tarlóhántás késcsúccsal, vagy különböző lúdtalpkapával
  • Magágykészítés mulcsban
  • Magágykészítés szántáson
  • Mélyebb művelés, akár 15 cm-ig

További variációs lehetőség a különböző késtípusok adaptálása a talajfeltételek és művelési igény szerint, mind a merev késes, mind a rugóskéses alkalmazás lehetséges gyors és egyszerű átszereléssel. A gép késkerete (kés vázkeret) független a fő váztól, akár magán a késkereten cserélhető a merev vagy rugós késgarnitúra, de a komplett előszerelt késkeret is könnyen cserélhető, ki hogy kívánja gépét specifikálni. Mindkét változat lehetséges, és rendelhető. A késkeret az úgynevezett „VÁZ A VÁZBAN” konstrukciós koncepció által független, és ez által egy paralelogramma függesztő szerkezet segítségével, mm pontossággal a legprecízebb munkamélység állítást garantálja természetesen alapkivitelben hidraulikus működtetéssel, és a traktorkabinból jól látható mérőskála segítségével.

Amennyiben a késkeret merev késszárakkal és lúdtalpkapákkal szerelt, a gép potenciálja a precíz teljes átmetszéssel történő sekélyművelésnek, és a garantált mélységtartásnak köszönhetően nő. A tartóhántást legcsekélyebb talajmozgatással tudjuk művelni, minimalizált hektáronkénti üzemanyag felhasználással mindent úgy, hogy a teljes átmetszéssel tökéletes minőségű lesz tarlóhántásunk.

Jó tudni, hogy:

1 cm talajművelés = ca. 150 to talajmozgatás/ha
1 cm mély talajművelés = ca. 1 liter üzemanyag/ha

Amennyiben a késkeret rugós (vibrációs) késszárakkal szerelt, a gép potenciálja nő, a szántásművelés magágykészítés felületegyengető hidraulikusan állítható. A Crossboard simítónak köszönhetően kiváló minőségű tavaszi magágykészítésre alkalmas.

7 Kerner innováció

1. A szenzorvezérelt intelligens vonórúd által garantált mélységtartás, domborzati viszonyoktól függetlenül

A szenzorvezérelt intelligens vonórúd által garantált mélységtartás, domborzati viszonyoktól függetlenül.

2. Hatékony előművelő szerszámok

Az előművelő eszközök könnyen cserélhetők, akár kétfajta is rendelhető és a szántásművelés, vagy
tarlóhántás, vagy éppen az őszi mulcs magágykészítés szerint alkalmazhatók.

Melyek az előművelők?

  • Crossboard hidraulikus simító
  • X-Cut vágóhenger hullámos vágótárcsa kombináció
  • Duplasoros hullámos vágótárcsa

Hatékony előművelő szerszámok

3. Eltömődés mentes átömlés növelt keverőhatás a késelrendezésnek köszönhetően

Eltömődés mentes átömlés növelt keverőhatás a késelrendezésnek köszönhetően.

4. Fokozatmentes precíziós mélységállítás, a „váz a vázban” koncepció paralelogramma-kényszervezérléssel

5. Gyorscserélős késcsúcsok

Gyorscserélős késcsúcsok

6. Talajegyengető szerszámok választéka

7. Széles hengerválaszték

A Stratos igény szerint adaptálható három különböző hengerrel, merev és rugós késekkel, és az egyik legfontosabb többlet, amit a Stratos nyújt, a könnyen átszerelhető háromféle előművelő eszköz.

 

Foglaljuk össze a Stratos előnyeit:

A teljesen új „INTELLIGENS” szenzorvezérelt vonórúd egy forradalmi újdonság, a Crossboard használata mellett garantálja a szántáson történő magágykészítésben, ill. a tarlóhántásban a művelőszerszámok garantált és egyenletes mélységtartását! A hatékony előművelő szeszámok: Crossboard simító, kiváló simító és aprító hatások, X-Cut vágóhenger organikus maradványok agresszív aprítása, a tarlóhántásban és a kukorica mulchban. Speciális KERNER késelrendezés, precíz párhuzamos magasságállítás, exact mélységállítás a „váz a vázban” koncepciónak köszönhetően, magas 630 mm-es gerendelymagasság, keskeny késcsúccsal akár 16 cm mély művelés, merev késszárral tarlóhántás és sekélykultivátorozás ősszel, rugós „HERKULES” késszárral szántáselmunkálás tavasszal. A széles hengerválaszték lehetővé teszi a gép konkrét talajviszonyokra történő sikeres adaptálását, nem beszélve arról, hogy a gépen kivétel nélkül minden a kabinból hidraulikusan állítható, szabályozható.

Végeredményben megállapíthatjuk, hogy a KERNER Stratos egy olyan eszköz, mely több feladatot egyszerű gépelem átszerelésekkel tökéletesen és kompromisszum mentesen hajt végre, így gyakorlatilag 2-3 eszközt tud helyettesíteni. A gép többcélú alkalmazása komoly beruházási költségmegtakarítást jelent, illetve precíz mélységállítási képességével a műveleti költségreket is csökkenti úgy, hogy az elvárt agrotechnikai igényt is maradéktalanul kielégíti.