A Rostselmash, mely a világ egyik legjelentősebb, Oroszország legnagyobb mezőgazdasági gépgyára, a 2016-os Agroszalon kiállításon háromezer négyzetméteren mutatta be piacvezető termékeit és legújabb fejlesztéseit. A cégcsoport kínálatában 24 mezőgazdasági és kommunális géptípus, összesen 150 modell szerepelt. A kiállított gépek között helyet kaptak a Vektor-Holding által is forgalmazott kombájnok, traktorok és takarmány-betakarító gépek.

Rostselmash Nova

A standon központi helyet foglalt el kombájnújdonságuk,

a sorozatgyártásra váró NOVA S300 arató-cséplő gép.

Az 1185 mm cséplőszélességű, kompakt betakarítógép olyan kategóriát testesít meg, amely régóta hiányzik már a hazai kombájnpiacról is. Sajnos ma itthon is alig van a választékban olyan arató-cséplő gép, amely kompakt méretű, megbízható, ergonomikus és elérhető árú. Az új NOVA többek között ezt a piaci űrt fogja majd betölteni. A kombájnnal többek között az egyéni, kisebb gazdaságok igényeinek kívánnak megfelelni, minden felesleges túlműszerezést mellőzve.

Rostselmash Nova

A NOVA-ban egy 180 LE teljesítményű, 4 hengeres, turbófeltöltéses Cummins-dízelmotor szolgál erőforrásul, a járószerkezet-hajtás hidromechanikus kivitelű, 3 sebességfokozattal. Az egész betakarítógép hajtásrendszerét az egyszerűség jellemzi, minden elemhez jól hozzá lehet férni, a karbantartási, illetve a műszaki szemléket, szervizmunkákat könnyen el lehet végezni.


A kombájn nagy hasmagasságú, így nehéz terepviszonyok között is kiválóan boldogul. Az új modell a további szántóföldi teszteket követően előreláthatólag

2017 második félévében érkezik – bemutatkozás szintjén – hazánkba.