Oroszország és a FÁK országok legnagyobb nemzetközi mezőgép-kiállítása a kétévente zajló Agrosalon immár hatodik alkalommal, 2016. október 4-7. között nyitotta meg kapuit a moszkvai Crocus Expo területén.

Rostselmash Agrosalon

A látogatók hatvanezer négyzetméter nagyságú kiállítási térben összesen kilencszáz mezőgazdasági gépet tekinthettek meg, melyek közül ötven itt mutatkozott be először. A huszonhat országból érkező több, mint ötszáz cég legújabb innovációival és legkiválóbb fejlesztéseivel ismerkedhettek meg a szakemberek és a gyakorló gazdák. A kiállításon nem csupán a világ legnagyobb mezőgépgyártói által bemutatott újdonságok megtekintésére nyílt lehetőség, hanem regionális és nemzetközi üzleti kapcsolatok kialakítására és szorosabbá fűzésére is alkalom volt.

A Rostselmash, mely a világ egyik legjelentősebb,

Oroszország legnagyobb mezőgazdasági gépgyára háromezer négyzetméteren mutatta be a kiállításon piacvezető termékeit és legújabb fejlesztéseit.

A cégcsoport kínálatában 24 mezőgazdasági és kommunális géptípus, összesen 150 modell szerepel. A nagy múltra visszatekintő vállalatot 1929-ben alapították. Az első orosz betakarítógép, a Kolhoz 1930 júniusában gördült ki a Don menti Rosztovban található gyár kapuján. A mezőgazdasági gépgyár nyolc és fél évtizedes története során több, mint 2,6 millió betakarítógépet gyártott.

A három legújabb kombájncsaládnak – TORUM, ACROS, VECTOR – több változata létezik. Ezek az európai és észak-amerikai piacokon mind a VERSATILE márkanév alatt egyesülnek.

A Rostselmash betakarítógépei több mint 40 ország szántóföldjein dolgoznak.

A vállalatcsoport tizenhárom összeszerelő-üzemet foglal magába, melyek a világ különböző pontjain – Oroszországban, Kanadában, az Egyesült Államokban, Európában, Ukrajnában és Kazahsztánban találhatók meg. Az orosz mezőgépgyártó óriás üzletpolitikájának célja az innovatív modern berendezések és technológiák alkalmazása és az iparág vezető világcégei által alkalmazott alapelvek szem előtt tartása.

A vállalat egyik legfontosabb európai export célországa hazánk, az Európai Unió országai közül itt találhatók meg legnagyobb arányban a VERSATILE gabona- és takarmány-betakarítógépek, valamint traktorok. Az európai központ, a Rostselmash EU Kft. Győrben található.

Magyarországon a Vektor-Holding Kft. forgalmazza a cégcsoport tulajdonában levő VERSATILE gyártmányú kombájnokat, traktorokat és takarmány-betakarító gépeket. A Vektor-Holding Kft. a mezőgazdasági gépkínálatát úgy állítja össze, hogy a Kárpát-medencei környezeti viszonyoknak leginkább megfelelő tulajdonságokkal rendelkezők kerüljenek a magyar piacra. A mezőgép-forgalmazó cég az ügyfél igényeinek felmérése után személyre szabott ajánlattal áll a vásárlók rendelkezésére, fő törekvései között szerepel a kölcsönös bizalmon alapuló jó partneri viszony kialakítása. A termék mellé folyamatos tanácsadást és támogatást kínál a gazdálkodóknak technikai és műszaki kérdésekben, valamint a legmegfelelőbb agrotechnika kiválasztását illetően. E hozzáadott szellemi érték a gazdálkodás hatékonyságának növelését, ezen keresztül a jövedelmezőség javulását, emellett a környezettel való harmonikus együttélést szolgálja. A magyar mezőgéppiacot jelenleg három nagyvállalat (John Deere, CLAAS és New Holland) uralja
– mondta el Pohárnok Pál, a Vektor-Holding Kft. ügyvezetője, akit az Agrosalon kiállításon Maltsev Valery Viktorovich, elnök fogadott a Rostselmash képviseletében.

Pohárnok Pál és Maltsev Valery Viktorovich
Pohárnok Pál és Maltsev Valery Viktorovich

Az Oroszországban összeszerelt, VERSATILE gyártmányú betakarítógépekkel a kft. a magyarországi gazdálkodók számára elérhető kombájnpiacot olyan kiváló minőségű, jó ár-érték arányú termékekkel szélesíti, melyek a hazai viszonyoknak leginkább megfelelnek.

Médiamegjelenések:

Az Agroforum.hu beszámolóját itt olvashatjátok.

Az Agroinform.hu is beszámolt a vásárról.

Agrárágazat képes beszámoló.