9061 Vámosszabadi, Hrsz. 059/94.
06 70 375 4819

Az ACROS 595 Plus az ACROS kombájn széria megnagyobbított változata, mely növelt teljesítményre képes nagy terméshozamú földeken, és kihívást jelentő körülmények közötti betakarításhoz.

Az ACROS 595 Plus az erős ACROS kombájnokon alapszik, további új erősségekkel:
  Növelt teljesítmény (min. +10% az ACROS 580-hoz képest)
  Csökkentett szennyeződés tartalom a kész gabonában (kétszer tisztább)
  További funkcionális jellemzők (a növényi maradványok kezeléséhez)
  További könnyítések az üzemeltetésben és beállításban

Rövid műszaki leírás

  • Motor: 333 LE
  • Magtartály: 9000 lit.
  • Cséplődob átm.: 800mm
  • Vágóasztal szélesség: 5/6/7/9
  • Szalmaszecskázó: 76 késes

Versatile Acros 595 plus

ConturPro talajkopírozó rendszer

A ConturPro elektrohidraulikus talajkopírozó rendszer megkönnyíti a betakarítási folyamatot, mivel a gépkezelőnek már nem kell törődnie az egyenetlen talajfelszínnel, bármilyen sebességgel halad is a kombájn. A rendszert már kipróbáló gépkezelők egyetértenek abban, hogy sokkal kisebb a kifáradás, és a talajkontúr követése most már az elektronika dolga, ami azt ellenőrzés alatt tartja. Minden a talajkopírozást érintő beállítás a fülkéből történik.

conturpro

Cummins motor 333 LE

Az ACROS 595 Plus Cummins QSL 9 (Stage IV) hathengeres soros 8,9 literes, 333 LE-s turbódízel motorral szerelt. (248 kW 2.100 percenkénti fordulatszámnál). Az üzemeltető könnyen tudja kezelni a motort a fülke vezérlőpanelen elhelyezett nyomógomb-jellegű kapcsolókkal. A nyomaték-tartalék elérheti a 25%-ot. Erre az erős, de mégis kompakt motorra jellemző az igen alacsony fajlagos üzemanyag-fogyasztás. A (hidraulikus motor által) mesterségesen forgatott levegőbeszívó dobrács szolgál a belépő levegő tisztítására. Az alapkivitel tartalmaz légkompresszort.

Ferdefelhordó gyorsító dobbal

Az ferdefelhordó most már tartalmaz egy páratlan megoldást, egy gyorsító elosztó dobot a felhordó láncok végénél a ferdefelhordó kimeneténél. Az anyagáram nem csak egyenletesen oszlik el a cséplődob előtt, hanem felgyorsul. Ennek eredményeként, csökken a csélőorgánm a dinamikus terhelése, és nő az áteresztőképesség. A ferdefelhordó 250 mm-rel hosszabb, hogy az anyag felhordása a cséplő egységbe egyenletesebb legyen, és jobban rá lehessen látni a vágórúdra. Ezen kívül könnyebbé válik a vágóasztal berakodása/ kirakodása a kocsira vagy a kocsiról. További egyértelmű előny azok számára, akik a kombájnt napraforgó vagy kukorica betakarítására alkalmazzák, hogy – hogy mivel nincs első behúzó dob – nem kell átállítani a ferdefelhordót, ha áttér szántóföldi növények betakarítására.

Comfort Cab II fülke Adviser III rendszerrel

Az ACROS 595 Plus kombájnokat Komfort kabinokkal szerelik. Bent ülve érzi igazán, milyen kényelmes munkahely ez. Élvezni fogja a kényelmet, ami elősegíti, hogy a munkáját hatékonyabban tudja végezni, alacsonyabb megterheléssel és kisebb kifáradással. Az Adviser III hangos információs rendszer folyamatosan ellenőrzi a cséplési műveletet és a kombájn egységeinek a működését, így lehetővé válik a művelet stabilitásának az ellenőrzése és a berendezés meghibásodásainak a megelőzése.

Teljes ellenőrzés a pelyva fölött

Az ACROS 595 Plus kombájnra opcionálisan felszerelhető egy pelyvaterítő a tisztító rosták után. A terítő rotorok fordulatszáma állítható a fülkéből és kívülről is, egy áramlás-szabályozó szelep segítségével. Ha nincs szükség a pelyvaterítőre, könnyen és gyorsan leválasztható, és a hidraulika rendszer zárja a kört. A pelyva és szalmaszecska terítése kulcsponti eleme a talajművelés nélküli és a minimális talajművelésre épülő technológiáknak.

Nagyméretű kétlépcsős tisztítómű

Az új tisztítómű kétlépcsős: egy előtisztítót és két levegő-befúrásos esési szakaszt tartalmaz, ami megnöveli az ugyanolyan hosszú rosták teljesítményét. A rosták teljes felülete lényegesen nagyobb, 4,74 m2 helyett 5,2 m2. Egyéb jellemző a két-szekciós ventilátor, ahol a levegőbeszívás nem csak a széleken történik, hanem középen is. A ventilátor erős és állandó áramlás-intenzitást biztosít a rosta terhelés-változásaihoz. Az ilyen tisztítómű előnye a hagyományos konstrukcióval szemben a kombájn nagyobb termelékenysége, és a magtartályba jutó alacsonyabb szennyeződés és törmelék. Jelentősen nő a magtartályban a gabona tisztasága; ezért közvetlenül szállítható a tábláról a raktárba. A rosták opcionális elektromos állítása szintén egy újítás. Most már a levegőáram és a rosták pozíciójának bármilyen állítását elvégezheti anélkül, hogy elhagyná a fülkét. Sőt mi több, a rosták a könnyebb karbantartás érdekében azonnal eltávolíthatók

Nagyobb felületű szalmarázó láda optimalizált ládafelülettel

A teljesítmény növelése érdekében növeltük a láda hosszát, (+120 mm) és módosítottuk a láda felületét. A továbbfejlesztett láda felületén lévő nyílások az anyagáramlat irányában vannak elhelyezve, nem arra merőlegesen, és lépcsőkben a mag jobb átesése érdekében, ami a ládáknak elsőrendű továbbító képességet biztosít. Az eredmények azt mutatják, hogy a szalmarázó ládák új változata intenzívebb leválasztási folyamatot eredményez elsősorban a nagy nedvességtartalmú gabonák esetében

Smart Launch. Nagyteljesítményű ürítés – mindig

A Smart Launch egy szabadalmaztatott készülék, mely egymás után indítja különkülön az ürítő- és a keresztcsigákat.
Az alábbi előnyökkel jár: 1) Csökkenti az ürítőnek az indításkor fellépő túlterhelés okozta meghibásodási veszélyét. Ez a jellemző elsősorban nagy nedvességtartalmú termények betakarításakor fontos. 2) Megakadályozza gabona kifolyását a tartályból a csiga összehajtásakor. Az ürítő cső mindig mentes marad a gabonától. 3) Az adagonkénti ürítés könnyű.

Új szalma szecskázó

Az ACROS 595 Plus kombájnok új szalmacsacskázója sok tekintetben eltér az alacsonyabb kategóriájú típusokétól. A szecskázó/ rendrakó üzemmódi szelepeket a szecskázó hátsó falára helyeztük át, és a fedélen lévő nyílás segítségével rendrakásnál az anyagot a kombájn mozgásirányában rendezi el – és nem azzal ellentétesen. Ez kedvezőbb megoldás, mert amikor a kombájn leáll még rendrakási üzemmódban, az anyag nem gyűlik fel a szecskázó alatt.

Vízhatlan magtartály

Az ACROS 595 Plus üzemeltetésekor a gépkezelőnek nem kell sietnie, ha elered az eső, és nincs teherkocsi, amire üríteni lehetne. A ponyvafüggöny biztonságosan megvédi a tartályban lévő összes gabonát. Ez a megoldás azt is lehetővé teszi, hogy a könnyen kifúvódó kisszemű gabona bent maradjon, a szél erejétől és irányától függetlenül.

műszaki jellemzők

Vágóasztal
Power Stream1 vágóasztal
Vágóasztal szélesség m 5; 6; 7; 9
Pick Up munkaszélesség m 3,4 / 4,3
Schumacher kasza - Kaszahajtás
Schumacher bolygóműves hajtás
Kasza löketszáma löket/perc 1180
Motolla fordulatszám és kombájn sebesség automatikus szinkronizálása
Kalászemelő opcionális
Vágóasztal szállító kocsi opcionális
Ferdefelhordó
Típus szállítólánc és gyorsító dob
Elektrohidraulikus talajkopírozás
Cséplés
Dob/rotor átmérő mm 800
Dob/rotor hossz mm 1480
Cséplődob/rotor átfogási szög fok 130
Teljes cséplő felület m2 1.38
Dob/rotor fordulatszám f/o 335–1,050 (200–450)
Fordulatszám-csökkentő hajtómű opcionális
Fülkén belüli elektromos dobkosár beállítás
Jam Control készülék
Kőcsapda
Leválasztás
Szalmarázóládák száma db 5
Szalmarázóládák hossza mm 4220
Szalmarázóládák leválasztási területe m2 6.3
Tisztítás
Tisztító rendszer 3 rostás (2 fokozatú)
Teljes tisztító felület m2 5.2
Rosták elektronikus állítása a fülkéből opcionális
Tisztító ventilátor kétrészes
Ventilátor fordulat rpm 335-1050 ford./perc
Utócséplő beépített
Automatikus központi zsírzóberendezés opcionális
Magtartály
Tartály kapacitás liter 9000
Ürítési sebesség l/mp 90
Ürítő csiga hossza m 4.50/5.70
Ürítési magasság m 4.30/4.70
Mintavevő
Hidropulzátorok
Töltés érzékelők
Tartályfedél elektromos nyitása a fülkéből
Külön ürítés (adagonként, a csiga bármilyen állásánál) + Smart Launch
Vízhatlan tartály opcionális
Termánymaradvány feldolgozás
Szecskázó rotor sebessége f/p 1,800 / 3,400
Kések száma db 76
Késtáv mm 24.5
Rendképző +
Pelyvaterítő opcionális
Fülke
Komfort fülke II
Adviser III4 tanácsadó információs rendszer
Automatikus GPS vezérlőrendszer (GPS) opcionális
Terméshozam és nedvesség feltérképező rendsze–r (GPS) opcionális
Nyomtató opcionális
Alváz futómű
Hajtáslánc Hidrosztatikus
Sebességfokozatok száma 3
Tengelytáv mm 4000
Hajtó kerék nyomtáv mm 3100
Talaj feletti szabad magasság mm 370
Forduló sugár mm 8500
Hajtó kerék gumizás 30,5LR32
Hátsó gumizás 18-24
Motor
Gyártó/Típus Cummins/QSL9 (Stage IV)
Motor hengerűrtartalom, heng. száma Liter/db 8.9 L6
Névleges teljesítmény kW (LE) 248 / 333
Üzemanyagtartály térfogata liter 540
Légkompresszor
Méretek és súlyok
Hosszúság/szélesség/magasság (vágóasztal nélkül, transzport helyzetben) mm 8,850/3,880/3,940
Súly (alap modell szecskázóval vágóasztal és üzemanyag nélkül) kg 14,330±430

 

1 A Power Stream egy univerzális gabona vágóasztal kitolható asztalrésszel, a fülkéből irányítható, hidraulikusan működtetett motolla és vágóasztal komponensekkel.
A Jam Control rendszer eltávolítja az elzáródásokat a cséplő egységből, a cséplőkosár erős és mély lesüllyesztésével.
A Smart Launch rendszer egymást követően kapcsolja be az ürítő csigákat, ami biztosítja a tartály maximális ürítését, az eltömődés veszélyének minimalizálásával.
A Komfort kabin II egy rugózott légmentesen záródó kétüléses fülke audio rendszer kiépítéssel, javított zajszigeteléssel, légkondicionálóval és hűtődobozzal.
Az Adviser III egy információs rendszer színes érzékelős 10” kijelzővel, szituációs keretrendszerrel és hangos értesítéssel.