9061 Vámosszabadi, Hrsz. 059/94.
06 70 375 4819

A NOVA a teljesítmény, az előnyös ár, és az alacsony üzemeltetési költségek tökéletes kombinációja. Ideális megoldás a kisebb gazdaságok számára. A gép konstrukciónak köszönhetően kiváló a manőverezőképessége, ez teszi ezt a kombájnt nélkülözhetetlenné a szabdalt kis táblákon történő hatékony munkavégzéshez. A modern design és a racionális konfiguráció valamint az iparág piacvezető gyártóitól beszerzett legkorszerűbb fődarabok és alkatrészek garantálják a szükséges teljesítményt és a legjobb ár-érték arányt.

A Versatile NOVA előnyei:
  Ideálisan tiszta gabona
  Egyszerű beállítás és kezelés
  Korszerű irányító - és vezérlőrendszer
  Univerzális (különböző kultúrákat betakarításában)
  Kényelmes
  Könnyen karbantartható
  Gazdaságos, a legelőnyösebb ár-értékarány
  Két év garancia

Rövid műszaki leírás

  • Motor: 175 LE
  • Magtartály: 4900 lit.
  • Cséplődob átm.: 600mm
  • Vágóasztal szélesség: 4/5/6
  • Szalmaszecskázó: 45 késes

Versatile Nova

Power Stream vágóasztalok

A Power Stream nagyobb teljesítményt biztosít a veszteség csökkentése és a betakarított anyag optimális adagolása által.Ez a vágóasztal a gyakorlatban bebizonyította, hogy a bolygókerekes kaszahajtásának köszönhetően csökkenti a szemveszteségeket, és biztosítja a folyamatos és egyenletes adagolást az üzemeltetési feltételektől függetlenül. A hidraulikus hajtású motolla automatikusan szinkronizálja a motollafordulatot a menetsebességhez. A hidraulikus Multi-Coupler gyorskapcsoló kuplung alapfelszerelés.

versatile-Nova-330-03-min

versatile-nova-ferdefelhordo

Új ferdefelhordó jobb rálátással

A láncos típusú fedefelhordó gyorsan és egyenletesen táplálja a terményt a cséplődobhoz. Olyan ellenőrző nyílásokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik annak állapotának és könnyű karbantartásának ellenőrzését. A cséplődobot megelőző kőcsapda megakadályozza, hogy a kövek belépjenek a cséplőorgánumba. A hidraulikus visszajáratás funkció segít a nehéz üzemi körülmények között.

Egyedi cséplőmű, leválasztó rendszer

A klasszikus, egy dobos cséplőmű nagyon óvatosan (pl. a pillangósok) csépel, és nagyon egyszerű konstrukcó. Az egyedülálló kétszekciós dobkosár séma nagy 0,93 m2 felületével biztosítja a hatékony leválasztást, amely más harmadik osztályú betakarítógépeknél nem érhető el, és ennek köszönhetően garantálja a nagy teljesítményt.

 

versatile-nova-cseplomu

versatile-nova-szalmarazo

Nagyteljesítményű szalmarázó nagy leválasztó felülettel

A hatékony 4-szekciós szalmarázóláda, a szakaszok optimális hossza gondoskodik minden gabonamag alapos elválasztásáról. A szakaszok rázó amplitúdója úgy van kialakítva, hogy biztosítsa a gabonaszemek halmokból való maximális leválasztását.

Hatékony tisztítás

A két lamellás-rostás tisztítómű rendszer az eredményes tisztítására szolgál. A nagy esésmagasság és az ujjakkal szerelt előtétrosta jelentősen javítják a tisztítás hatásfokát és a teljesítményt. A rosták teljes területe 3,59 m2, ami a legnagyobb ebben a gabonakombájn osztályban. A tisztítórendszer egy 6-lapátos szelelő ventilátorral szerelt; a ventilátor fordulatszáma a fülkéből a kezelőpanelen állítható.

versatile-nova-hatekony-tisztitas

 

versatile-nova-magtartaly

Magtartály 4900 liter, és ürítés

A magtartály kapacitása a legoptimálisabb ezen betakarítógép kategóriában. A nagysebességű ürítőcsiga lehetővé teszi a legfeljebb 2 perces ürítést. A magtartályon belüli állítható torlasztólemezek segítségével az ürítési sebesség a betakarított termény fajtájától és nedvességtartalmától függően állítható. Az ürítési magasság 4 m, ami lehetővé teszi a gabona átrakását bármilyen járműre. Az ürítőcsiga hidraulikus működtetése a kabinból történik.

Megbízható szalmaszecskázó/terítő

A NOVA klasszikus cséplő és elválasztó rendszere szinte nem károsítja a szalmát. A szándékolt felhasználástól függően igény szerint a szalmát szecskázni, szétteríteni vagy rendre rakni is lehet. A szecskázó meghajtása fél másodperc alatt kikapcsolható.

versatile-nova-szecskazo

Komfort kabin, Adviser II információs rendszerrel

NOVA kombájn Comfort Cab-bal rendelkezik. A légkondicionáló és fűtési rendszer az alapkivitel része. Élvezni fogja a kényelmet, amely lehetővé teszi a hatékony munkavégzést alacsonyabb stresszel és fáradtsággal. Az Adviser rendszere folyamatosan figyelemmel kíséri a cséplő folyamatot és a betakarító mechanizmusok működését, lehetővé téve a folyamat stabilitásának ellenőrzését és az egységek meghibásodásának megakadályozását.

Üzemanyagtakarékos Cummins motor

A betakarítógép a Cummins (Stage IV) modern turbófeltöltős dízelmotorral felszerelt, (VGT-változtatható térfogatú turbófeltöltővel), 175 LE. (129 kW 2 200 f/p -nél). A nyomaték tartalék elérheti a 20%-ot. A motor elektronika teljes mértékben vezérli a működést, és a kombájn terheléséhez szükséges mennyiségű üzemanyagot szállítja. Ennek köszönhetően minimális az üzemanyagfogyasztás. A kibocsátással kapcsolatos jogszabályoknak való megfelelés érdekében nagy kapacitású AdBlue (57 l) tartályával a (Diesel Oxidation Catalyst -DOC) katalizátort kombinálja.

versatile-nova-cummins

műszaki jellemzők

Vágóasztal
Power Stream vágóasztal  ✓
Vágóasztal szélesség m 4 / 5
Schumacher kasza  ✓
Kasza hajtás - Schumacher bolygóműves  ✓
Kasza löketszáma, löket/perc m/sec 1140
Kalászemelő
Szállító kocsi
Hidraulikus Multicupler gyorskapcsoló kuplung  ✓
Ferdefelhordó
Ferdefelhordó típus láncos és léces
Felületkövető rendszer
Cséplés
Cséplés típusa cséplődob,
elől gyorstódobbal
Cséplődob átmérő mm 600
Cséplődob hossz mm 1185
Cséplődob / rotor átfogási szög fok 154
Teljes cséplő felület m2 0,93
Cséplődob fordulatszám (dobreduktorral*) f/p 450-1190 (290 opció)
Cséplődob reduktor  ○
Dobkosár állítása (elektromos a fülkéből)  ✓
Kőfogó vályú  ✓
Leválasztás
Szalmarázóládák száma db 4
Szalmarázóládák hossza mm 3600
Szalmarázóládák leválasztási területe m2 4,30
Tisztítás
Tisztító rendszer 2 fokozatú
Teljes tisztító felület m2 3,59
Szelelőventillátor fordulata, f/p 350 - 1200
Utócséplő rendszer visszaáramlás a dobba
Tartály
Tartály kapacitás l 4.500
Ürítési sebesség l / mp 50
Ürítési magasság m 4
Ürítő csiga hossza m 5
Mintavevő  ✓
Magtartály szintérzékelő  ✓
Nem-termény feldolgozás
Szecskázó dob fordulata f/p 3000
Szalmasszecskázó reduktor  ○
Kések száma db 45
Rendképzés  ✓
Fülke
Komfort fülke  ✓
Adviser II információs rendszerrel  ✓
Alváz
Hajtáslánc hidrosztatikus
Sebességfokozatok száma db 3
Tengelytáv mm 3700
Hajtó kerék nyomtáv mm 2540
Szabad magasság mm 500
Fordulási sugár mm 7500
Hajtó kerék gumizás 21,3 - 26
Kormányzott kerék gumizás 13,6 - 20
Motor
Gyártó / típus Cummins QSB (Stae IV)
Hengerűrtartalom lit. / hengerek száma, soros elrendezés liter 4,5 L 4
Motorteljesítmény (2200 f/p) kW / LE 129 / 175
Üzemanyag tartály, (AdBlue) lit. 510 (57)
Üzemanyag áramlás figyelő rendszer
Levegőkompresszor
Méretek és súlyok
Hosszúság / szélesség / magasság (vágóasztal nélkül, transzport helyzetben) mm 8.060 / 3.360 / 3.960
Súly (alap model szecskázóval vágóasztal és üzemanyag nélkül) kg 9800


✓ alapkivitel

○ kívánságra
- nem szállítható
1 Power Steam univerzális gabona vágóasztal növelt asztalmérettel, motolla hidraulikus hajtással, fordulatszám szinkronizálás a kombájn haladási sebességével a vágóasztal visszaforgatása a fülkéből irányítható.
2 Comfort Cab rugócsillapítású, túlnyomásos, kétüléses fülke, rádióelőkészítéssel, növelt zajszigeteléssel, légkondicionálóval, fűtéssel és hűtődobozzal.
3 Adviser II a monitor ellenőrzi a cséplési és betakarítási folyamatot, így lehetővé teszi a műszaki folyamatok ellenőrzését és jelzi az üzemzavarokat.