9061 Vámosszabadi, Hrsz. 059/94.
06 70 375 4819

A tradicionális cséplő rendszer a kombájn egyik erősségét képezi. A klasszikus egydobos cséplőberendezés elfogulatlanul reprezentálja a nagy teljesítmény és az alacsony energia felhasználás kombinációját. Fontos jellemző továbbá, hogy a betakarítás során a termény károsodásának kockázata alacsony, mert rendkívül hatékony és kíméletes cséplést tesz lehetővé.

A Versatile Vector 425 előnyei:
  Ideálisan tiszta gabona
  Egyszerű beállítás és kezelés
  Korszerű irányító - és vezérlőrendszer
  Univerzális (különböző kultúrákat betakarításában)
  Kényelmes
  Könnyen karbantartható
  Gazdaságos, a legelőnyösebb ár-értékarány
  Két év garancia

Rövid műszaki leírás

  • Motor: 229 LE
  • Magtartály: 6000 lit.
  • Cséplődob átm.: 800mm
  • Vágóasztal szélesség: 4/5/6

versatile-vector425

Power Stream vágóasztalok

A Power Stream vágóasztal jobb teljesítményt garantál, mivel csökken a veszteség és optimálissá válik a gabona kinyerése. A jól ismert Schumacher kasza csökkenti a vágási veszteségeket és megbízható üzemelést biztosít a munkakörülményektől függetlenül. A hidraulikus motolla fordulatszám és a kombájn menetsebessége automatikusan szinkronban vannak.

Ferdefelhordó

Új ferdefelhordó jobb rálátással

Az új, növelt méretű ferdefelhordónak számos előnye van: jobb rálátás a vágószerkezetre, egyszerűbb üzemeltetés soros vetemények betakarításakor, mivel nincs behúzó dob, továbbá lehetőség nyílik széles soros adapterek (pl. nyolcsoros kukorica asztal) használatára. Hidraulikus Multicupler gyorskapcsoló kuplung biztosítja a vágóasztal gyors és könnyű csatlakoztatást.

Ferdefelhordó

Egyedi cséplőmű leválasztó rendszer

A 800mm-es fő dob (a világon a legnagyobb) és a hatalmas cséplőkos - mely szimmetrikus kivitelének köszönhetően 180 fokkal átfordítható, így dupla élettartammal rendelkezik. Önálló utócséplő gondoskodik a veszteség csökkentéséről.

Nagyteljesítményű szalmarázó nagy leválasztó felülettel

Négy szalmarázó láda (ládánként hét lépcső) – biztosítja minden gabona jó leválasztását. A speciálisan kialakított egyedi formájú ládafelület maximális leválasztást biztosít

Hatékony tisztítás

Kétrostás tisztító egység a legjobb eredmény eléréséhez. A hatalmas hézag az ujjakkal felszerelt előkészítő rosta és a felső rosta között lényegesen javítja a folyamatot. A rosta teljes felülete 3,59 m2-t tesz ki. A felső rosta különböző méretű „hullám” lamellás technológiával rendelkezik. Ez a szabadalmaztatott megoldás egyenletesebb légáramot biztosít, és megakadályozza, hogy a magas szálú kalászok a rostához tapadjanak. A tisztító rendszerhez tartozik egy hatlapátos ventilátor. A ventilátor fordulatszámát a fülkéből lehet szabályozni, és a vezérlő panelen kijelzésre kerül a fordulatszám.

versatile-vector-425-tisztitas-min

versatile-vector-425-magtartaly-min

Magtartály 6000 liter, és ürítés

A nagysebességű ürítő berendezés lehetővé teszi a teljes tartály kiürítését 2 perc alatt. Hidraulikus pulzátorok vannak beépítve nedves gabona ürítéséhez, hogy a gabona boltozódását megakadályozzák.

Megbízható szalmaszecskázó/terítő

A klasszikus cséplő és elválasztó rendszer szinte nem károsítja a szalmát. A szándékolt felhasználástól függően igény szerint a szalmát szecskázni, szétteríteni vagy rendre rakni is lehet. A szecskázó meghajtása fél másodperc alatt kikapcsolható.

Komfort II kabin, Adviser III rendszerrel

Valamennyi kombájn a hosszú üzemelési napokra tervezett Komfort kabin II fülkével van felszerelve. A nagy panoráma üvegablak kiváló rálátást biztosít a vágóasztalra a betakarítás során. A gépkezelő kényelmét a felszerelt szabvány oktatói pótülés, hűtőfakk, légkondicionálás és napellenző biztosítják. A hang értesítéssel rendelkező Adviser III információs rendszer vezérli a fő elemeket a legjobb teljesítmény biztosítására.

Üzemanyagtakarékos Cummins motor

A VECTOR Cummins QSB 6.7 (Stage IV) 6,7 literes, 228 lóerős (168 kW 2000 f/p-nél) turbódízel motorral szerelt. A gépkezelő könnyen szabályozhatja a motor fordulatszámát a fülkéből a vezérlő panelen található nyomógomb jellegű kapcsoló segítségével. A nyomatéktartalék elérheti a 20 %-ot. A motor elektronika teljes mértékben vezérli a működést, és a kombájn terheléséhez szükséges mennyiségű üzemanyagot szállítja (minimális üzemanyag-fogyasztás érhető el). Ez a fajlagos üzemanyag-fogyasztás 3%-kal csökkent a korábbi Stage IIIB motorhoz képest.

versatile-vector425-cummins-motor-min

versatile-vector-425-szerviz-min

Könnyű szerviz és karbantartás

A 110 literes tartállyal rendelkező légkompresszor komoly időmegtakarítást jelent a napi karbantartásban, elsősorban olyan üzemi körülmények között, ahol nincs lehetőség szerviztámogatásra. A karbantartásra fordított munkaórák csökkentése érdekében a kombájn opcionálisan szállítható központi kenéssel, mely több mint 30 zsírzó pontot kezel.

műszaki jellemzők

Vágóasztal
Power Stream vágóasztal  ✓
Vágóasztal szélesség m 4 / 5 / 6
Schumacher kasza
Kasza hajtás - Schumacher bolygóműves
Kasza löketszáma, löket/perc m/sec 1180
Level Glide rendszer  ✓
Kalászemelő  ○
Szállító kocsi  ○
Hidraulikus Multicupler gyorskapcsoló kuplung  ✓
Ferdefelhordó
Ferdefelhordó típus láncos és léces
Felületkövető rendszer  ✓
Cséplés
Cséplődob átmérő mm 800
Cséplődob hossz mm 1200
Cséplődob fordulatszám f/p 335-1050
Cséplődob fordulatszám dobreduktorral* 250-450
Cséplődob / rotor átfogási szög fok 130
Teljes cséplő felület m2 1,1
Dobkosár állítása (elektromos a fülkéből)  ✓
Jam Control készülék  ✓
Kőfogó vályú  ✓
Leválasztás, tisztítás
Szalmarázóládák száma db 4
Szalmarázóládák leválasztási területe m2 5,00
Tisztító rendszer 2 fokozatú
Teljes tisztító felület m2 3,59
Szelelőventillátor fordulata, f/p 340 - 1185
Önálló utócséplő rendszer  ✓
Tartály
Tartály kapacitás l 6000
Ürítési sebesség l / mp 50
Ürítési magasság m 3,5
Terménymaradvány feldolgozás Szalmaszecskázó rendrakó
Fülke
Komfort fülke II  ✓
Adviser III információs rendszerrel  ✓
Alváz
Hajtáslánc hidrosztatikus
Sebességfokozatok száma db 3
Haladási sebesség km/ó 0-25
Hajtó kerék gumizás 28LR26
Kormányzott kerék gumizás 18,4R24
Szabad magasság mm 370
Fordulási sugár mm 8900
Motor
Gyártó / típus Cummins QSB (Stae IV)
Hengerűrtartalom lit. / hengerek száma, soros elrendezés liter 6,7 L 6
Motorteljesítmény (2200 f/p) kW / LE 168 / 228
Üzemanyag tartály, (AdBlue) lit. 540 (57)
Üzemanyag áramlás figyelő rendszer  ✓
Levegőkompresszor  ✓
Méretek és súlyok
Hosszúság / szélesség / magasság (vágóasztal nélkül, transzport helyzetben) mm 8.557 / 3.560 / 4.015
Súly (alap model szecskázóval vágóasztal és üzemanyag nélkül) kg 11.390 ± 340


✓ alapkivitel

○ kívánságra
- nem szállítható
1 Power Steam univerzális gabona vágóasztal növelt asztalmérettel, motolla hidraulikus hajtással, fordulatszám szinkronizálás a kombájn haladási sebességével a vágóasztal visszaforgatása a fülkéből irányítható.
2 Comfort Cab rugócsillapítású, túlnyomásos, kétüléses fülke, rádióelőkészítéssel, növelt zajszigeteléssel, légkondicionálóval, fűtéssel és hűtődobozzal.
3 Adviser II a monitor ellenőrzi a cséplési és betakarítási folyamatot, így lehetővé teszi a műszaki folyamatok ellenőrzését és jelzi az üzemzavarokat.